torsdag 18 februari 2010

Avslutningen räddade dagen


Surt väder, snö, blåst och tröga abborrar.
Gick ut från Blåsut och fiskade vid vraket som ligger i sundet mellan Kyrkviken och Glafsfjorden. Visst fick jag lite fisk men de var fruktansvärt små. Bäst fart var det faktiskt på mörtarna. Fick även en slom, min första på pimpel.
Gav upp till slut och var på väg tillbaka till bilen. Vid vassruggen snett emot Blåsut fanns en massa gamla hål. I brist på bättre sparkade jag upp ett av hålen och släppte ner en pirk. Ingenting hände givetvis. Halade upp linan för att prova ett av de andra hålen. Hade väl fått upp linan ca en meter när det bara smäller till!
Efter att ha suttit i 4 timmar och dragit småfisk. Fisk som man knappt känner när de nappar är det faktiskt nästan så man bajsar lite löst i byxan när det plötsligt sliter tag i spöt!
Abborren vägde 4 hekto. Tappar en fin i samma hål. 14 kroken rätad, byte till en 12:a. Fiskar i 4 hål runtomkring och får några fler fina matfiskar, alla ca en meter under isen. Nytt brutalhugg men denna gång går kedjelänken av. Skickar ner en balansare men den vill ingen ha. Ner med en annan pirk men den vill de heller inte ha. Byter krok och får några till. Sen kommer en gädda och sabbar allt! Kraftigt hugg, såg den i hålet men som tur var spottade den och jag fick behålla grejerna. Men abborrarna blev som bortblåsta. Slutresultat: 57 abborrar, 2050 gram och bortdomnade fingertoppar.
Tjipp/Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar