tisdag 16 februari 2010

Vante-test


Milt och skönt idag. Lite snö men det får man ta. Passade på att prova lite olika handskar i skarpt läge, alltså ute på isen.

Från vänster: Biltema mekanikerhandske. Skön känsla i dessa. Skapligt varma trots minimal fodring men tål inte vatten så bra. Biltema neoprenhandske. Dessa funkade nog bäst. Skapligt varma, tål vatten men lite klumpiga och jobbiga att ta på och av. Hestra arbetshandske. Svindyra, vattentäta, någorlunda varma. Men alldeles för dålig känsel i fisket med dom på händerna. Sist men inte minst, en klassiker. Helly Hansen vantar. Otroligt varma och sköna. Otroligt halkiga och klumpiga men lätta att ta på och av. Att ens försöka känna när en liten abborre nappar, det kan man glömma.
Resultat av dagens lilla undersökning: Har man känsliga fingrar men ändå vill envisas med vinterfiske får man nog finna sig i att undvika de kallaste dagarna. Ha med flera par vantar/handskar och byta när de blir blöta. Annars så undrar jag om det inte skulle gå att operera in värmeslingor i händerna. Perfekt att bara koppla till ett batteri! Kan lika gärna lägga in några slingor i fötterna oxå, när man ändå håller på. Och kanske en vibrator i....ja ni vet vart. Då skulle sambon oxå bli nöjd!
1600 gram fördelat på 29 abbisar var vad jag lyckades få upp idag. Bergmanpirk med svart trekrok var bäst och platsen var viken utanför Edanesågen.
Tjipp/Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar