måndag 20 september 2010

Ge inte upp!

En lite rolig historia utspelade sig på helgens vertikalträff som jag bara måste få berätta om:
Två killar, Tobias Ahlvar och Marcus Svensson, bestämde sig för att delta på träffen. Trots att de aldrig vertikalfiskat förut och trots att de saknade nästan all utrustning! Bara det är värt en eloge.
De fick låna min gamla båt, hängde på en nyinförskaffad liten Yamaha och en lånad elmotor. Plockade ihop två haspelspön, några jiggar och lånade en haspelrulle av brorsan. Nu var de laddade!
Men vad händer? Yamahan läcker bensin rakt ut i vattnet och inte ens elmotorn fungerar!
Här hade ju de flesta gett upp. Sänkt båten till botten och åkt hem för att supa sig full eller nåt liknande. Men inte de här två!
De lyckas mot alla odds låna en annan båt, fullt utrustad för vertikalfiske och kommer ut på sjön efter nån timme.
Men historien slutar inte här. Marcus lyckas även få nytt PB på gädda!
Trots nybörjare på vertikalt med tunn lina och lätt spö, ett dunderhugg med vansinniga rusningar och nära kalsongbyte, lyckas de få in gäddan i båten.
Måtten på fisken förblir okända, varken våg eller måttband var med och gäddan släpptes snabbt tillbaka i vattnet men bilden avslöjar ändå en fin fisk. Bilden avslöjar även att Tobias inte är van att hålla i såhär grova saker!
Behöver väl knappast tillägga att killarna var otroligt nöjda med sin vertikaldebut. Ett fiske som båda blev helt sålda på.
Jag lyfter på kepsen och gratulerar. Det här är en av orsakerna till att vi håller en sån här träff:
Att fler ska våga prova på det här med vertikalt!
Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar