söndag 17 mars 2013

I en annan del av Vänern.....

Kanske det nappade bra idag....det vet jag inte.
Men i vår del var det i alla fall trögt. Supertrögt.
Killarna riggade ut sina spön runt och på en grundtopp. Jag och Mattias placerade ut våra spön utanför, på djupare vatten.
6 man, totalt 32 spön, täckte effektivt ett väldigt stort område. Men inte hjälpte det.
2 gäddor kom upp på de grundare partierna. Mattias fick ett avklippt tackel och jag tappade en firre.
Det var allt, förutom de sedvanliga spottade mörtarna.
Riktigt trööögt alltså.
Men jag och brorsan fick lära oss något nytt idag!
Vi fick lära oss Gourmet Fishing.
Först tänder man en brasa. Bensin funkar riktigt bra till det här :-)
Sen på med en Murikka och i med hamburgare.
Vi hann inte fiska länge idag innan dofterna av nygrillade burgare började leta sig in i näsorna.
Men här duger det inte med bara burgare och torrt bröd inte!
Alla tillbehören ska med, inklusive ost och stekt bacon. Annars blir det ingen riktig gourmet.
En pulka är faktiskt bra till mycket.
Bilden visar inte hela sanningen. Men våran "camp" var rejäl, med grejer överallt.
Joels huvuduppgift var att hålla brasan vid liv. Han tog det uppdraget på allvar kan man säga....
Återigen, en pulka är bra till mycket.
Kärlek på isen!
Eller....kolla isdubben :-)
Nappar det inte får man väl hitta på andra saker att göra.
Även om man inte fick drilla sig trött och hungrig dröjde det inte innan Murikkan åter igen hamnade över brasan.
Nu bjöd Gåård på en helt otrolig pytt i panna med mycket chorizo, spansk peppar och en het chili-sås.
Nu var det gourmet på hög nivå!
Efter det skrovmålet kvittade det faktiskt om det inte nappade. Ingen av oss hade orkat springa till spöt ändå.
Gourmet Fishing.....lägg namnet på minnet för det kan faktiskt vara nästa trend :-)
Tänk er själva Morberg som står och svettas över en panna samtidigt som han metar abborre!
Men alla dagar har ett slut och när solen började skymmas av trädtopparna fick vi kapitulera.
Det blev ingen bra fiskedag kanske men väl en väldigt trevlig och välsmakande dag och det är inte fy skam!
Snart är vi på det igen.
Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar