lördag 3 augusti 2013

fishy, fishy, fishy

Trots semester och en hel del fiske har det varit dåligt med bloggandet.
Orsaken är att det faktiskt inte varit så mycket att skriva om. Gösarna har varit tröga i värmen, abborrarna likaså men smågäddorna har däremot varit pigga och smackat på jiggarna med en härlig frenesi.
Vi behövde helt enkelt ett miljöombyte!

Vi packade bil och båt fulla och drog till en grannkommun. Där mötte vi upp Daniel från Fairpoint och Carl + Martin från Böjda spön för en batalj med gösarna i ett för oss nytt gösvatten. Här har vi annars bara trollat efter gädda. Även farsan hängde på i sin båt.

Har man en "storfräsarbåt" går det undan i förflyttningarna!

Välkänd vy här i Värmland.

Daniel drillar en ganska så stökig fisk.

Meeen....det var en gädda. Mooahaha! Gösfisket var svårt. Vi jagade pelagiska ekon över djup mellan 50-75 meter, eller som Mattias sa: - Den här sjön är så jävla djup att den når halvvägs till helvetet!

Trots att gösarna hade så mycket vatten att vistas i, skyggade de för båtarna. De simmade även hela tiden och vi jagade skuggekon för fullt. Vinden började även bli lite jobbig framåt dagen. Men skam den som ger sig! Till slut orkade vi pricka en liten gös.
Å till slut prickade vi en åt Mattias oxå:-) Vi skrapade ihop tre gösar totalt. Detsamma i Daniels båt förutom ytterligare två gäddor. Farsan däremot bröt tidigare p.g.a vinden och krånglande elektronik så han gick bom den här gången. En klart intressant sjö som vi måste besöka nån mer gång. Vi vet att det simmar större exemplar där! Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar