söndag 11 augusti 2013

Idag var det roligare

Åter en dag i jakten på pelagiska ekon!
Gick skapligt i alla fall. Både jag och Mattias landade fisk men tyvärr var det lite dålig storlek på dom. Ekon att fiska på fanns det men de flesta tvekade och dök undan för jiggen.
Vi fick fisk upp till ca 3 kg. Vart de större höll hus förblev däremot ett frågetecken.
Inget av de ekon som åtminstone jag såg verkade komma från en större fisk.
Vädret var minst sagt ostadigt. Regnskurar blandat med tropisk hetta. Det var ett jäkla slitande med regnkläder av och på! Men vi hade tur. Det värsta ovädret verkade gå runt sjön.
Efter en av de kraftigare skurarna tittade regnbågen fram.
Strax efter passerade jag en grundtopp och då visade det sig att gösarna också ville göra en regnbåge!
När gösen står såhär, en bit ovanför botten,är det ett tecken på att de är på hugget och man kan ha ett vansinnigt roligt fiske! Man sänker en jigg och stannar ca en meter över dom. Testar sig fram vilka lockryck som gäller för dagen och inväntar hugget. Oftast behöver man inte vänta länge och många gånger möter gösen jiggen på vägen ner. Om de bara nyper till utan att fastna så testa att byta färg eller storlek på jiggen.
Vill de ändå inte ta? Testa då att sänka jiggen förbi gösekot. Sen vevar du snabbt upp jiggen till ca en meter ovanför gösen igen. Det här kan ofta trigga igång en lite småtrög gös.
"Jigg of the day"!
En av mina favoriter. Illex Nitro 19,5 cm i ett väldigt mjukt och fint gummi. Den här jiggen brukar jag hålla ovanför gösarna och gunga lite i spöt. Den långa och mjuka stjärten rör sig som en orm i vattnet och det är det inte många gösar som kan motstå!
Som avslutning.....en stilstudie av brorsan! Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar