söndag 4 augusti 2013

Idag var gösarna på hugget!

Hade på känn att gösarna skulle kvickna till efter gårdagens ordentliga åskväder.
Och det visade sig faktiskt stämma!
Här har ett fint eko dykt upp på 4 meter. Jiggen har släppts men gösen visar inget intresse och är på väg ut ur givarens sökkon.
Men då dyker helt plötsligt ännu ett eko upp. Helt utan förvarning!
Den nyper till i jiggen men fastnar inte på kroken. Ni ser hur jag ryckt till i jiggen i skvallerrutan. 2 chanser på samma stopp och så missar jag båda två! Ajajaj....
Även gösarna på botten var ganska aktiva idag. Tittar ni på bottenekot ser ni att det rest sig lite från botten. Det är ett bra tecken. Står de dessutom en bit ovanför botten är det ett ännu bättre tecken!
Jamen se här.....det var ju en liten en:-)
Det blåste onödigt hårt idag så det var svårt med prickskyttet. När de värsta byvindarna härjade kröp jag in över branterna och bottendunkade. Men så fort vinden mojnade något styrdes båten ut över djupet igen.
Visst är det gösen som är huvudsaken? Då gör det alltså inget om själva saken saknas? Huvudet alltså...Det är det väl ingen som vill se på? Det här var en av två gösar jag lyckades prickskjuta idag. Tappade även två som var med ett litet tag och bommade dessutom några napp helt. Så trots vinden blev det en av de bättre dagarna på väldigt länge. Antalsmässigt helt ok, det är bara storleken som saknas. Men det tar vi nästa gång!

4 kommentarer:

  1. Tack för eko bilder,
    Den med botten eko är båda gös på den bilden?

    SvaraRadera
  2. Hejsan.
    Svårt att säga med säkerhet, det beror ju lite på hur träffen från givaren blir. Men...jag är ganska säker på att det övre ekot är en abborre eller liknande. Men när det gäller bottenekon kan det vara svårt att avgöra om det är en stor fisk eller flera små ibland. Det är flera gånger man blir lurad och får se hur det där stora, fina ekot plötsligt splittrar upp sig till flera små.
    //Micke

    SvaraRadera
  3. Just det, man blir lika besviken gång på gång.
    På dom andra 2 bilder ser man 2 tunnare ekon på ca 7m, vad tror du det är?
    Ser ofta många sådana.
    Dock aldrig något som hugger.
    Mvh Erik

    SvaraRadera
  4. Är inte helt säker på vad 7-meters ekona är. Ett ekolod kan ju teckna saker lite lustigt ibland. Betesfisk kan se ut som större fisk, luftbubblor eller störningar kan också tolkas som fisk. Just den här dagen gick betesfisken på 6-7 meters djup. Så vad vi ser kan vara en samling med snmåfisk med en mindre fisk under. Ekot på 8 meter gissar jag är en mindre gädda eller en finare abborre.
    Men det är som sagt inte helt enkelt alla gånger utan man får gissa litegrann.
    Kommer att ta fler ekolodsfoton och lägga upp på bloggen. Kul med lite diskussioner.
    //Micke

    SvaraRadera